понеділок, 15 квітня 2024 р.

Мандрівка в історію "Обрії рідного краю: Тернопіль"


    З нагоди відзначення 484-ї  річниці дня заснування Тернополя, в бібліотеці відбулася мандрівка в історію «Обрії рідного краю:Тернопіль»

   Мандрували історією нашого міста Катерина Магула – поетка і студентка ТНПУ ім. В. Гнатюка, членкиня ГО «Права молодь», та студенти Галицького фахового коледжу ім. В.Чорновола  відділення сфери послуг, група ГРФ – 11 з викладачкою  мовно-літературних дисциплін Ольгою Кучерявою.


Завідувачка бібліотеки Надія Данчевська розповіла присутнім історію сьогоднішнього дня, задля якого ми сьогодні зустрілися.

15 квітня Тернопіль святкує свій день народження. Саме цим числом у 1540 році датується перша писемна згадка про наше місто.

   15 квітня – символічна дата в історії Тернополя. Так навіть названа вулиця в спальному районі міста. Вулицю на масиві «Сонячний» назвали в пам’ять про події Другої світової війни. У цей день місто звільнили від фашистів. А от про інше значення дати 15 квітня в історії міста за радянських часів ніхто не говорив. У варшавському архіві зберігся документ, який свідчить, що  15 квітня 1540 року – день заснування Тернополя чи правильніше Тарнополя. 

 Розпочалась мандрівка з відео презентаціїї «Тернопіль і плині літ»


Катерина розповіла про визначні місця Тернополя, архітектурні пам'ятки, які не збереглися до нашого часу, та багато інших цікавих фактів про Тернопіль. 



Після прослуханого провела гру-вікторину  і в дарунок за правильні відповіді студенти отримали солодкі подарунки. На завершення зачитала свою  поезію про Тернопіль, дитинство, війну. Зустріч була дуже цікава і тепла.
До уваги всіх користувачів бібліотеки в читальному залі діє книжкова виставка «Тернопіль – земля любові нашої», запрошуємо до перегляду.
     

Немає коментарів:

Дописати коментар