пʼятницю, 1 жовтня 2021 р.

Бібліофест ХІ. Бібліотек@: від стереотипів до креативності

  З кожним роком наш бібліотечний фестиваль стає все цікавішим та різноманітнішим. Вже одинадцять років поспіль ми його відзначаєм на передодні нашого професійного свята - Всеукраїнського дня бібліотек . До свята долучилися навчальні заклади міста, громадські організації, видавництва,  письменники, ну і звичайно не байдужі до книги і читання тернополяни.

  Стартував цьогоріч Бібліофест-ХІ на Театральному майдані нашого міста з наметового містечка. Ми разом з нашими соціальними партнерами Галициким коледжом ім. В. Чорновола представили майстер-клас з карвінгу "Смачні візерунки". Студенти Віра Плескун та Оксана Кондратюк під керівництвом Оксани Гладчук навчали всіх бажаючих мистецтву художнього різьблення на овочах та фруктах.  Також була представлена осіння композиція з сезонних фруктів, овочів та квітів.








  Незабутною в цей день була зустріч з почесними гостями - письменниками Анастасією Нікуліною та Максом Кідруком. Письменники розповідали про історії написання книг, які вже надруковані,  а також привідкрили завісу таємниці - над чим працюють зараз, і коли чекати новинок. 

 Другий день фестивалю був не менш цікавий. Ранок розпочався з зустрічі - "Поетичні етюди від Каті Магули". Незважаючи на молодий вік, поезія цієї дівчини дуже глибока та філософська. На зустріч з Катею завітали одинадцятикласники Тернопільського ліцею №21 з класним керівником  Оксаною Рудницькою.  Молоді люди спілкувалися, слухали поезію та разом, під супровід гітари, співали пісні Скрябіна, Один в каное. 








  Також в цей день в нас пройшов майстер-клас з виготовлення підставки під чашку - "Територія творчості в стилі Еко". Майстриня, Христина Дрозд, допомагала освоїти техніку декупаж ученицям 7-А класу - спеціалізованої мистецької школи, які завітали до нас з вчителькою Оленою Яворською. 





Дуже теплою, доброю і світлою була зустріч з нашою тернопільською письменницею - Валентиною Семеняк. Пані Валя презентувала нові книги, які вийшли для маленьких читачів - "Чапуня", "Веселики та повітряна кулька", "Бабусині секрети, або де живе душа". Діти з цікавістю слухали про пригоди головних героїв. Але всі секрети авторка не відкрила, залишила місце для інтриги. Тому, хто хоче дізнатися, як закінчилися пригоди друзів, варто завітати до нашої книгозбірні. 





  Підсумком Бібліофест-ХІ, став третій день фестивалю. Привітання, квіти, нагороди, спілкування, гарний настрій ми отримали від урочистої частини свята. 

  І найважливіше - добрі слова, побажання від наших читачів. Адже заради них ми працюємо, творимо і розвиваємося. "Читач в кадрі" #читачвкадрі  під таким хештегом пройшов online захід від наших користувачів, який можна переглянути на нашій сторінці у Facebook

https://www.facebook.com/%D0%A2%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%BE%D0%BF%D1%96%D0%BB%D1%8C%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B0-%D0%B1%D1%96%D0%B1%D0%BB%D1%96%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BA%D0%B0-%D1%84%D1%96%D0%BB%D1%96%D1%8F5-%D0%B4%D0%BB%D1%8F-%D0%B4%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B8%D1%85-107259710983212




Немає коментарів:

Дописати коментар