вівторок, 12 жовтня 2021 р.

Слава незламним захисникам!

 


 Сьогодні в нашій книгозбірні з нагоди  свят:   Покрови Пресвятої Богородиці, Дня українського козацтва, 79-річниці створення УПА та Дня захисників і захисниць України, які ми будемо відзначати 14 жовтня, відбулася зустріч з воїнами АТО "В єдності наша сила". В Україні завжди шанували тих, хто мужньо і героїчно боронив рідну землю від злостивих посягань. Особливо гостро відчуваємо ми вдячність до воїнів-захисників і зараз - під час російської агресії. У важкий для країни час  українці вкотре довели, що в їхніх жилах тече кров вільних і мужніх козаків. 


І саме сьогодні ми мали нагоду поспілкуватися з такими сміливими хлопцями - Ігорем Антонюком (друг Бурий) та керівником Тернопільської резервної сотні ДУК "Правий сектор"- Сергієм Коновалом (друг Норд) . Хлопці розповіли про своє перебування в зоні АТО, про мужність та героїзм наших захисників.  На зусріч завітали студенти Тернопільського фахового коледжу ТНТУ ім. Івана Пулюя (групи МГ-200, АТ-301, М-108) з викладачками  Ольгою Коневич та Галиною Шот. А також гуртківці ТОЦЕНТУМ, ЗОШ№11, 9-Б класу з керівничкою гуртків - Галиною Мисак.



Для всіх присутніх студенти представили зворушливу театралізовану мініатюру, присвячену воїнам АТО "Рідна Україна - то земля єдина і свята" та  постановку  на вірш Лесі Любарської "На війну". У виконанні   Ольги Коневич та Галини Шот прозвучали пісні "Ой у лузі червона калина...", "Ой у лісі на полянці ...", "За Україну! За її волю!"








 На завершення дійства молода поетеса, членкиня Молодіжної секції "Права молодь" Катя Магула зачитала свою поезію, присвячену подіям на Сході. 


  Нам хочеться подякувати  усім захисникам і побажати міцного здоров'я, сили духу і мужності, щоб вистояти до кінця. А Україні перемоги та мирного неба. Нехай Покрова Пресвятої Богородиці береже мир та спокій у нашій державі.

Немає коментарів:

Дописати коментар