вівторок, 2 квітня 2024 р.

Літературне розвантаження «Казкові повісті від О.Вільчинського»

  

 Сьогодні відзначаємо Міжнаро́дний день дитя́чої кни́ги — свято, встановлене з ініціативи та за ухвалою Міжнародної ради дитячої книги. Відзначається щороку починаючи з 1967 року 2 квітня — в день народження великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена. Цим підкреслюється надзвичайно важлива роль дитячої книги у формуванні духовного та інтелектуального обличчя нових поколінь Землі.

 Зазвичай до цього дня у багатьох країнах приурочують проведення тижня дитячої та юнацької книги. У наш складний і бурхливий час, коли стрімко зростає потік інформації, що його дістає дитина з усіх можливих джерел, твори дитячих письменників проходять випробування на подальше життя.


 З цієї нагоди в нашій бібліотеці відбулося літературне розвантаження «Казкові повісті від О.Вільчинського»

На зустріч з Олександром Вільчинським — українським прозаїком, журналістом, науковцем, доцентом кафедри журналістики ТНПУ ім. В.Гнатюка, лауреатом Всеукраїнського конкурсу романів та кіносценаріїв «Коронація слова 2002», володарем Гран-прі і першої премії «Коронація слова 2003», завітали учні ЗОШ №11 3-А, 3-Г класів з вчителями Ганною Ничик і Ольгою Єднак.


  Письменник Олександр Вільчинський відомий читачам перш за все своїми романами та повістями для дорослих, а “Дідусь Апчих та його друзі” — це його перша книжка для дітей. У ній маленькі читачі зустрінуться з лісовичком Апчихом, який мешкає у міському парку і разом зі своїми друзями охороняє весняні першоцвіти та робить інші добрі справи. А ще познайомляться з мимовільними мандрівниками Моквиком і його приятелькою мокрицею Моксі. І разом із котом Муркотом переживуть вир почуттів до миші Насті. Як лісовики викликають таксі і чи бояться їжаки трамваїв? Яке одне на двох слово вивчили дві колишні риби і чи можуть риби бути колишніми? Чи розуміють коти мову людей? Про це та більше діти дізнавалися від автора. 




  Дітям було цікаво і весело спілкуватися з письменником задаючи багато запитань.
На завершення зустрічі Олександр Вільчинський залишив автограф на своїй книзі для читачів бібліотеки та учнів ЗОШ №11.

Немає коментарів:

Дописати коментар