вівторок, 21 листопада 2023 р.

Експрес - інформація "Україна - країна нескорених"

 

Народе мій, пишаюся тобою:

Моя душа – частинка твого «Я».

Красою правди у святім двобою

Понад Майданом сонця лик сія...


   Сьогодні у  нашій державі ми відзначаємо  « ДЕНЬ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ», 10 річницю з дня підписання указу Президента України.

          Указом Президента України від 13 листопада 2014 року, з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного  та майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку ХХІ століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року-лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів України та її європейського вибору, установити в Україні День Гідності та Свободи, який відзначати щорічно 21 листопада.

                                         Що ж таке «гідність та свобода»?

       Гідність — означає особливе моральне ставлення людини до самої себе і ставлення до неї з боку суспільства, в якому визнається цінність особистості. Поняття гідності вживається у законодавствах численних країн та у міжнародному праві.

      Свобода — можливість чинити вибір відповідно до своїх бажань, інтересів і цілей на основі знання об'єктивної дійсності.

     Україна – це територія гідності й свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан 2004 року, який був Святом Свободи, і Революція 2013 року - Революція Гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність,своє прагнення до свободи. 


    Революція гідності нас змінила. Це історія про тих, хто загинув за свободу і за власну державу. Досі невідомо скільки людей насправді входить до Небесної сотні ... Це не тільки ті, кого вбили в центрі української столиці в кінці лютого. Це також і всі ті, хто виступив проти режиму в різних куточках країни, а потім пропав безвісті. 


       Революція продовжується…Єдність і свобода робить нас гідними нащадками наших батьків!    Після Майдану і до цих пір на території нашої держави немає спокою на превеликий жаль,  Небесною Сотнею не закінчився біль і страждання України. Сьогодні йде боротьба за нашу Україну, розпочалися і продовжуються військові дії на Сході, Півдні України, в ході яких було втрачено вже кілька тисяч життів солдат та мирних жителів.

      Тим, хто в боротьбі за волю і кращу долю України не дожив до сьогоднішнього дня, спить у незнаних і безіменних могилах – присвячується!


     Україно! Ти – моя молитва,

      Ти моя розпуко вікова.

     Гримотить над світом люта битва

   За твоє життя, твої права.

  Україно! Ти для мене диво!

  І нехай пливе за роком рік,

  Буду, ненько, горда і вродлива,

  З тебе дивуватися повік.

      Цвіту нашого народу, його славним синам і донькам, які у розквіті сил віддали свою молодість, і, найдорожче, життя – присвячується!

    Пройшла страшний ти час розрухи,

   Голодомору i вiйни,

   Розправили величнi крила

   Твої знедоленi сини.

 

 Здобудем волю i свободу

  Ми для онукiв та дiтей,

  Здобудем славу i майбутнє

 Для України та людей!..

   Воїнами пишається весь народ, бо в їхніх серцях горить вогонь любов до рідної країни, та велика віра в перемогу. Захищаючи рідну землю від ворога, сьогодні вони віддають найдорожче – своє життя. А ми говоримо їм :                  

 «Повертайтесь живими!».

    Дякуємо Героям Небесної сотні  всім,всім,всім, за те що не  пошкодували життя заради нас з вами,за ради нашого майбутнього,хто відстояв Майдан,за яскравий приклад мужності, сили духу, чесності і патріотизму!!

                                                     Молюся за Тебе моя Україно,

за кожного батька, за кожного сина,

за кожною матір, за кожну дитин

  я Бога прошу – збережи Україну!


Страшною порою не дай їм загинуть!

Хай наші молитви до Бога полинуть!

      Нехай Він злобу у серцях наших спинить!

Молюсь, щоб людина почула людину,

щоб син пожалів батька іншого сина

я Бога прошу – збережи Україну!

 Відзначаючи 10 річницю Гідності та Свободи, ми творимо історію, яку пишемо разом.Ми частинка народу.Без нас, немає ні народу, ні історії. І нам творити нову історію держави, що займе належне місце серед вільних і рівних країн планети

Живи, Україно, живи для краси,

Для сили, для правди, для волі!..

СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!


Немає коментарів:

Дописати коментар