середу, 21 лютого 2024 р.

Мова - живе коріння роду і народу

 Сьогодні, 21 лютого, у всьому світі відзначають Міжнародний день рідної мови. Для нас, українців, ця тема є надважливою. Нашу мовну ідентичність намагаються ліквідувати і сьогодні. Тому ми маємо зберегти єдність і міцність нашого народу, яка і починається з мови. 

  Вшанували ми сьогоднішнє свято поетичним журналом "Мова - живе коріння роду і народу". Гостею заходу була Галина Гузовська-Корицька - письменниця, кандидатка філологічних наук, українська педагогиня і науковиця, доцентка кафедри змісту і методик навчальних предметів ТОКІППО. Родом пані Галина з Тернопільщини, але трудовий шлях і визнання здобула в Запоріжжі, куди переїхала після закінчення вишу. Але з повномасштабним вторгненням повернулася на малу Батьківщину, де продовжує свою професійну діяльність. 

  Знайомилися з творчістю письменниці учні 7-Г класу школи-ліцею №21 - спеціалізованої мистецької школи з вчителькою української мови Лілією Богач та бібліотекарем школи Марією Гаврон. Найбільш активних дітей, пані Галина вгостила смаколиками та подарувала на згадку про зустріч свої книги.

  Музичним дарунком для гостей прозвучали композиції у виконанні учениць цієї ж школи - Злати Марич, Софійки Ступак та Вероніки Андрухів, під керівництвом викладачки бандури Олени Гаврилюк.





 Сьогоднішнє свято нагадує про право кожного розмовляти рідною мовою у своїй країні. Українці це знову виборюють зі зброєю в руках.

Немає коментарів:

Дописати коментар