вівторок, 28 травня 2013 р.

Туристичні перлини Тернопілля




  

Сяє сонце так привітно,
Вітерець гойдає віти
І шепоче: літо, літо, літо...


   Незабаром розпочнеться найулюбленіша  пора як дітей так і дорослих  – літо. Це пора відпусток, канікул, туристичних мандрів та відпочинку. Мода на відпочинок змінюється весь час.
Ще кілька років тому найбільшим шиком було мандрувати у найекзотичніші місця планети. Тепер же люди навпаки тягнуться до своїх коренів – на природу, у село, де ще збереглися елементи народної культури. Це прекрасна можливість повернутися до природи, до землі, до свого коріння.
Тернопільська область є однією з найменших за територією в Україні, але тут  знаходиться більше, чим третина всіх українських замків та палаців, десятки унікальних кам’яних храмів і костьолів, більше сотні дерев’яних церков різних епох. За чисельністю замків Тернопільщина займає перше місце в Україні. Найбільш відвідувані туристами міста це Збараж, Бережани, Кременець, Бучач, Теребовля, які багаті архітектурними пам’ятками.
Тернопільщина також багата релігійними пам'ятками, такими як  Почаївська лавра та чудотворна Ікона Божої Матері у Зарваниці. В Тернопільській області знаходиться п’ята частина всіх пам’яток природи, що зосереджені в Україні. Нараховується більше чим сотня об’єктів спелеології. Гірські пасма та каньйони, заповідна рослинність, десятки водоспадів і унікальні, навіть за світовими мірками, геологічні стінки, наявні практично всі види лікувальних мінеральних вод. На території області знаходиться найдовша в Європі карстова печера "Оптимістична", довжиною 220 км, Дністровський каньйон, який є одним з «Семи чудес природи України». 



 

Бажаю всім ЯСКРАВОГО, ЦІКАВОГО І НЕЗАБУТНЬОГО відпочинку!

1 коментар:

  1. Вітаю, Наталя. Гарна презентація. Можна ще в титрах добавити своє прізвище, на майбутнє. Маємо знати своїх героїв.

    ВідповістиВидалити