пʼятницю, 26 квітня 2013 р.

Тернопільське Свято української книги

 Упродовж 25-27 квітня в Українському домі "Перемога" проходить IV Всеукраїнський фестиваль української книги "Джура-фест". На цьому фестивалі кожен відвідувач може знайти собі книжку для душі, а також поспілкуватися із письменниками та видавцями. Цей фестиваль в нашому місті вже став традиційним. Тернополяни мають унікальну можливість придбати книги за цінами виробника, поповнити свої домашні бібліотеки, познайомитися з авторами, збагатитись духовно та інтелектуально.
 В рамках цього фестивалю у бібліотеках нашого міста відбуваються зустрічі з творчими людьми. Так вчора нашу бібліотеку відвідали талановиті молоді люди видавництва " Крок": Володимир Федосик, Юрій Матевощук, Юрій Вітяк, які презентували серію поезій "Pixels."
 Книги дуже маленькі, формат книги під розмір задньої кишені джинсів. Сенс в тому, щоб узручнити формат "метелика" і підштовхнути людей збирати серію, адже в купі ці книжечки виглядатимуть ще краще.  Серію започаткували видавництво "Крок" спільно з літературною студією "87." Це нескінченна серія книг молодих літераторів різних стилів, світобачень і майстерностей, в яких менше строгости, більше експресії.
Учні ЗОШ№21





Юрій Матевощук
Юрій Вітяк
Володимир Федосик

Всі присутні були приємно здивовані епатажністю хлопців. Приємно, що підростає молоде покоління, яке має креативне мислення і власну життєву позицію. Гадаємо, що це зацікавить, тих, хто хотів би ковтнути реального повітря, після довгих блукань у мережі. Спілкування, виявляється, існує.




1 коментар: