понеділок, 10 квітня 2023 р.

Майстерня радості "Великодній віночок"

 


Великдень - це не лише писанки та паски, але і великодні композиції, які створюють атмосферу свята.  Прикрасити будинок таким елементом інтер'єру, як великодній вінок - це традиційна великодня прикраса в Європі,а тепер і в Україні. Великодній віночок прикрашають певними символами:кролик, пасхальні яйця.

         Чому кролик – символ Великодня ?

   На Заході одним із головних символів Великодня є кролик, який зазвичай приносить яйця дітям  Великодній кролик прийшов із німецьких народних легенд. У Німеччині діти залишали на Великдень гнізда з капелюхів, і чекали в подарунок різнокольорові яйця. Причому в різних землях це робили різні тварини: у Гессені – лисиця, а в Баварії – зозуля. Проте з часом кролик витіснив інших казкових тварин і став єдиним символом у всіх німецькомовних країнах.  

           Яйця великодні особливо вирізняються з-поміж усіх варіацій такого декору.

         Вони:

ототожнюються з цим святом;

відразу роблять виріб тематичним, теплим, душевним;

прекрасно поєднуються зі штучними квітами, іншими символічними матеріалами;

можуть використовуватися як основна акцентна прикраса або в якості дрібних деталей, що підкреслюють загальну задумку і пасхально-весняний настрій.   



 І сьогодні на майстерню радості «Великодній віночок»,завітали учні 3 – Г класу ЗОШ №11 з класним керівником Наталею Заблоцькою.Майстер клас проводила Галина Мисак керівник гуртків ТОЦЕНТУМ.







Вінок можна повісити на стіні або дверях. Така пасхальна композиція прикрасить ваш будинок та подарує йому святкову атмосферу.

Немає коментарів:

Дописати коментар