четвер, 9 травня 2024 р.

Найкращій у світі

 День матері - це одне з найзворушливіших свят, адже мама - найголовніша людина в житті кожного. Вона завжди зрозуміє, пробачить і буде безумовно любити, незважаючи ні на що. 

 В Україні свято, як і в багатьох інших країнах світу, відзначають у другу неділю травня - відповідно до Указу Президента України від 1999 року. Цьогоріч День матері Україна святкуватиме 12 травня.

 В цей день від щирого серця вітають мам. Дарують квіти, подарунки, надсилають листівки і вірші, висловлюють повагу і любов до матері - за її добро, світло, нескінченні турботи, терпіння, любов і відданість. 

 Сьогодні учні 4-в класу ЗОШ №11 дуже старанно готувалися до цього свята. Вони завітали до нашої книгозбірні з вчителькою Тетяною Задоріжною на виготовлення вітальної листівки для своїх матусь. Проводили майстер клас керівники гуртків КЗТМР «Станції юних техніків» - Надія Витрикуш та Оксана Юськів. Під їх керівництвом дітки виготовили листівку-лілію, як символ чистоти та відданості матерям за їх любов та турботу. 

Діти щасливі та задоволені . Подарунок для матусь готовий. 















середа, 24 квітня 2024 р.

"Великодні мотиви" в нашій книгозбірні

  Цими днями в нашому місті проходить міський фестиваль «Великодні мотиви». Наша бібліотека теж долучилася до цієї мистецької події.

  Сьогодні учні 5-Г класу ЗОШ №23 разом з класним керівником Миколою Івановичем Безухом в  Еко-майстерні «Пасхальні подарунки для наших захисників» виготовляли великодні листівки. Проводили майстер-клас керівники гуртків КЗ ТМР «Станції Юних Техніків» - Галина Кобіль,  Ніна Лозова, Леся Луцик. Творчий процес захопив дітей. В своїх листівках діти писали щирі побажання для військових, слова подяки, висловлювали свою підтримку та прикріпили до листівок солодкі дарунки. Незабаром ці листівки поїдуть до наших захисників. 
















середа, 3 квітня 2024 р.

Подорож у творчість Валентини Семеняк "Книги,які лікують душу"




Всеукраїнський тиждень дитячої книги триває. Сьогодні в нас затишно і тепло разом з Валентиною Семеняк – країнською письменницею, журналісткою, фотохудожницею. Головою Тернопільської обласної організації Національної спілки письменників України, лауреаткою багатьох міжнародних, всеукраїнських премій та відзнак і учнями 4-Б класу, які завітали до нас вперше разом з своєю вчителькою Ольгою Туревич.

вівторок, 2 квітня 2024 р.

Літературне розвантаження «Казкові повісті від О.Вільчинського»

  

 Сьогодні відзначаємо Міжнаро́дний день дитя́чої кни́ги — свято, встановлене з ініціативи та за ухвалою Міжнародної ради дитячої книги. Відзначається щороку починаючи з 1967 року 2 квітня — в день народження великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена. Цим підкреслюється надзвичайно важлива роль дитячої книги у формуванні духовного та інтелектуального обличчя нових поколінь Землі.

вівторок, 19 березня 2024 р.

"Хай поезія лунає...".

   До Всесвітнього дня поезії, який відзначаємо 21 березня, в нашій бібліотеці відбувся Віршований зорепад " Хай поезія лунає..." разом з Олегом Германом - талановитим письменником, громадським діячем, членом НСПУ, почесним громадянином міста Тернополя.На зустріч завітали учні 10-А класуЗОШ 23 з класною керівничкою Іриною Заяць і вчителькою української мови і літератури Людмилою Дулиш, та любителі поетичного слова з Тернопільського міського територіального центру соціального обслуговування населення.Олег Михайлович зачаровував присутніх своїм Словом та поділився своєю новою поезією, яка увійде в нову збірку.





середа, 6 березня 2024 р.

"Тарасової душі криниця".

 


Цього року вся спільнота вшановує 210-ті роковини від дня народження Тараса Шевченка,знаменитого нашого поета, прозаїка, художника і громадського діяча зі світовим ім'ям.Сьогодні, коли наш народ героїчно виборює свободу та незалежність, слова Шевченка актуальні знову, як ніколи.

В Шевченківському вечорі "Тарасової душі криниця" взяли участь учні 6-Г класу Тернопільського ліцею№21 спеціалізованої мистецької школи імені Ігоря Герети з класною керівничкою Оленою Гаврилюк, вчителькою історії Наталею Насаляк, бібліотекаркою ліцею Марією Гаврон.На свято була запрошена Любов Малецька - тернопільська поетка, членкиня Національної спілки письменників України, яка декламувала свою поезію- присвяту Великому Кобзарю, також розповіла про лауреатів Шевченківської премії на Тернопільщині.


Учні класу виразно читали вірші Тараса Шевченка, а завершальні музичні мініатюри прозвучали у виконанні тріо бандуристок Вероніки Андрухів, Софії Ступак, Даринки Грицик "Дорогий Тарасе", та Тані Пилипів "Ой діброво" на слова Т.Шевченка. 



"Борітеся  -  поборете, Вам Бог допомагає! За вас правда, за вас слава, І воля святая!"